Ingredients naturals
Ous
Una de les principals diferències de les galetes Birba és que no s’elaboren amb ou en pols sinó que es fan amb ous frescos cascats a mà un a un. Igual que a casa. Són ous frescos procedents de granges de la província de Girona.
Mantega
Les galetes de Birba estan elaborades amb autèntica mantega fresca de vaca. La fàbrica de Birba és una de les poques fàbriques de galetes que utilitzen mantega fresca per a l’elaboració dels seus productes.
Llet
La llet és un producte natural i tradicional, que es consumeix des de l’antiguitat. Té un gran valor nutritiu i és un dels aliments més complets. Aporta minerals i vitamines com calci, potassi, fòsfor, vitamina A, C i B12.
Farina de blat
La farina és un aliment bàsic que aporta energia gràcies al seu contingut en hidrats de carboni d’absorció lenta. És un ingredient clau en l’elaboració de galetes. La farina que s’utilitza a Birba és farina de blat (tant refinada com integral) del tipus galetera: és diferent de la que s’utilitza per elaborar el pa.
Sucre
El sucre, a més a més de ser un ingredient principal que aporta dolçor, contribueix a donar estructura als productes de brioixeria i confiteria. A més a més, és un conservant natural.
Xocolata
A Birba utilitzem xocolata per a la cobertura i el farciment d’algunes de les nostres varietats. La xocolata que s’utilitza a Birba és autèntica xocolata negra amb un mínim d’un 60% de cacau. Aquest tipus de xocolata habitualment només s’utilitza en bomboneria.
Nibs de cacau
Els nibs de cacau són trossets de la llavor del cacau natural torrada. Molt nutritius i saludables. Un superaliment amb tota l’aroma del cacau. Cruixents i amb un gust deliciós i intens de xocolata pura, lleugerament amarg.
Ametlles
Les ametlles que utilitzem a Birba són ametlles dolces repelades que procedeixen de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. Són de diversos tipus (Llargueta, Comuna, Soleta, Ferran Duel, etc.) i de diversos calibres.
Avellanes
Les avellanes que s’utilitzen per a les galetes Birba són de tipus Negreta i procedeixen de Catalunya. Es compren crues i es fornegen i es torren a Birba, com si fossin galetes. Després es pelen manualment deixant sempre una mica de pell, ja que aquesta és molt nutritiva. Per acabar es trituren i s’incorporen com a ingredient a les masses de galeta.
Oli d’oliva
L’oli d’oliva és un dels greixos vegetals més antics i és la font principal de lípids de la dieta mediterrània, tan beneficiosa per a la salut.